OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Diccionari de sinònims Franquesa

El que cal saber de l’estrabisme

  • L’estrabisme consisteix en la desviació d’un ull, és a dir, la pèrdua del paral·lelisme que normalment matenen els eixos visuals dels dos ulls gràcies al qual s’adrecen al mateix objecte.
  • Sí l’estrabisme afecta una persona adulta, per exemple a causa d’una paràlisi dels músculs oculars consegüent a un traumatisme, es presenta una visió doble, molt molesta, de vegades acompanyada de vertigen, nàusees i vòmits.
  • En l’infant, l’estrabisme no respresenta solament una alteració estètica, com pensa molta gent de manera equivocada, sinó que provoca una pèrdua de l’agudesa visual de l’ull desviat. Si hom no hi aplica un tractament adequat, després de vuit anys d’edat la pèrdua visual de l’ull desviat és definitiva i irrecuperable.
  • Fins a sis mesos d’edat, és normal que l’ull es desviï esporàdicament. Però si és permanent, indica que hi ha una paràlisi d’algun múscul ocular que ha d’ésser tractada adequadament, Després de sis mesos, qualsevol desviació d’un ull ha d’ésser considerada anormal i requereix una diagnosi.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...