OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

El que cal saber de l’hèrnia diafragmàtica

  • És anomenat hèrnia diafragmàtica el desplaçament d’òrgans abdominals a la cavitat toràcica, a través d’una obertura anormal al diafragma, que pot ocasionar trastorns respiratoris si els òrgans toràcics són comprimits.
  • Les hèrnies diafragmàtiques que provoquen trastorns respiratoris solen ésser degudes a un defecte congènit, i són presents, per tant, des del naixement. Cal pensar en aquesta possibilitat si el nounat presenta signes de dificultat respiratòria progressiva.
  • En la majoria dels casos, les hèrnies diafragmàtiques són petites, originen escassos trastorns respiratoris i es poden corregir amb una intervenció quirúrgica sense complicacions. Quan són molt importants provoquen alteracions que poden ocasionar una insuficiència respiratòria greu, però en molts casos l’infant sobreviu després d’una intervenció quirúrgica correctora.
  • Quan una persona que ha sofert un traumatisme toràcic presenta dificultat respiratòria i la respiració i el pols són accelerats, cal adreçar-se ràpidament a un servei d’urgències, perquè és possible que es tracti d’una hèrnia diafragmàtica traumàtica que caldrà tractar urgentment.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...