OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de l’hipoparatiroïdisme

  • És anomenat hipoparatiroïdisme un dèficit en la secreció d’hormona paratiroidal, que genera una disminució en els nivells de calci sanguini i comporta diverses repercussions orgàniques.
  • Una disminució important de la concentració de calci en la sang provoca una crisi de tetània, caracteritzada per contraccions musculars espasmòdiques generalitzades, que requereix atenció immediata.
  • La causa més comuna de l’hipoparatiroïdisme és un tractament efectuat per a solucionar un hipertiroïdisme o un càncer de tiroides, ja que en irradiar o sobretot extirpar aquesta glàndula es poden lesionar fàcilment les paratiroides. Així, tota persona sotmesa a aquests tractaments ha de conèixer les manifestacions de l’alteració per tal que pugui identificar-ne els símptomes possibles.
  • • El tractament de l’hipoparatiroïdisme requereix que es practiquin controls periòdics per a poder ajustar les dosificacions de calci i vitamina D i calcitriol o un d’aquests dos darrers, amb l’objectiu de mantenir una concentració sanguínia de calci normal.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...