OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

El que cal saber de la blennorràgia o gonorrea

  • La blennorràgia o gonorrea és una malaltia infectivocontagiosa molt freqüent provocada per un bacteri denominat gonococ, que es transmet gairebé sempre per contacte sexual.
  • La uretritis gonocòccica, la forma més freqüent de presentació del trastorn en l’home, es manifesta amb dolor, molèsties en emetre l’orina i l’eliminació d’una secreció groguenca o verdosa per la uretra. Alguns homes que pateixen uretritis gonocòccica es comprimeixen el penis per tal de saber si segueixen eliminant aquestes secrecions o no. Aquest procediment, però, hauria de quedar reservat als facultatius, en el transcurs de la diagnosi, perquè pot incrementar la irritació uretral.
  • Quan la blennorràgia no es tracta de forma adequada es poden presentar complicacions locals i generals, o bé establir-se l’alteració de forma crònica o recidivant, o bé romandre de manera asimptomàtica, la qual cosa s’esdevé especialment en el cas de dones. Per a evitar aquests fets, és absolutament indispensable la consulta a un facultatiu com més aviat millor, i que sigui ell únicament qui decideixi quin antibiòtic cal emprar, com també les dosis i la durada del tractament

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...