OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de la bronquièctasi

  • Les bronquièctasis són dilatacions irreversibles dels bronquis que es caracteritzen perquè causen tos i expectoració persistents, generen freqüents infeccions bronco-pulmonars i en alguns casos alteren greument la funció respiratòria.
  • Antigament, la causa principal de bronquièctasi eren les complicacions infeccioses pulmonars del xarampió i la tos ferina. Tanmateix, però, actualment, i gràcies a les vaccinacions sistemàtiques que s’efectuen durant la infantesa, aquestes malalties són cada vegada més estranyes.
  • En alguns casos poc freqüents les bronquièctasis són una complicació d’una alteració congènita, com ara trastorns de la formació de secrecions bronquials o del moviment dels cilis bronquials.
  • Les manifestacions bàsiques de les bronquièctasis són tos i expectoracions persistents, de manera que qualsevol persona amb tos i expectoració crònica ha de consultar el metge. Fins i tot, com que l’origen de les bronquièctasis és sovint una infecció bronco-pulmonar, cal consultar el metge quan es mantenen de manera prolongada tos i expectoracions després d’una infecció respiratòria.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...