OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Història natural dels Països Catalans

El que cal saber de la brucel·losi

  • La brucel·losi o febre ondulant és una malaltia infecciosa d’origen bacterià que afecta els animals —sobretot cabres, ovelles, bòvids i porcins— que es pot transmetre a l’ésser humà per contacte directe amb animals malalts o després de la ingestió de llet o derivats o productes càrnics procedents d’animals infectats.
  • La manifestació més freqüent del trastorn és la febre, que antigament evolucionava al llarg d’algunes setmanes alternant períodes de febre amb períodes apirètics, per bé que actualment, amb el tractament adequat, no té una evolució prolongada; de vegades però, el trastorn es prolonga i causa alteracions en diversos teixits, i fins i tot complicacions capaces de causar la mort.
  • Per a prevenir el contagi es recomana d’evitar el contacte directe amb animals suposadament infectats i amb les seves dejeccions, i bullir o pasteuritzar la llet i coure adequadament la carn abans de menjar-ne. Igualment, hom aconsella de no menjar formatge fresc si no ha estat elaborat amb llet pasteuritzada

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...