OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

El que cal saber de la dermatitis atòpica

  • La dermatitis atòpica és una malaltia crònica que origina una inflamació cutània molt pruriginosa de la pell, sobre la qual es poden presentar lesions com pàpules, vesícules i crostes. En general, es manifesta durant els primers mesos de vida i guareix espontàniament dos o tres anys després, tot i que, de fet, es pot iniciar en qualsevol època i tenir una evolució imprevisible, amb fases alternatives d’exacerbacions i remissions que es prolonguin fins a l’edat adulta. En general, els afectats pateixen també altres malalties d’origen al·lèrgic, com febre del fenc, rinitis al·lèrgica o asma bronquial.
  • Cal recordar que el fet de gratar-se, si bé en un primer moment sembla que redueix la coïssor, en realitat després en provoca més encara. D’altra banda, el gratament afavoreix les infeccions cutànies.
  • Per evitar que les criatures es rasquin, convé de tapar-los les mans amb unes manyoples de cotó. També es recomana que duguin les ungles curtes i netes per tal que si es graten no es facin mal.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...