OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

El que cal saber de la dermatitis seborreica i la caspa

  • La dermatitis seborreica és una inflamació de la pell, d’origen desconegut, que provoca una descamació de plaques seques o grasses de color blanquinós o grogós, i que de vegades es presenta amb picor. La forma més lleu i habitual de presentació d’aquesta malaltia és la caspa, que es localitza al cuir cabellut
  • La dermatitis seborreica és una malaltia crònica de llarga duració. El tractament aconsegueix una millora temporal, però no la guareix de manera definitiva. Per aquesta raó, encara que s’arribi a una millora de la situació, convé continuar el tractament per evitar que les manifestacions reapareguin.
  • La caspa no causa la caiguda dels cabells, com sovint hom pensa. La tendència a la calvície no es modificarà pel fet de tractar la caspa.
  • Les rentades dels cabells molt seguides no solucionaran el problema de la caspa, si no és que hom utilitza xampús específics. La rentada amb un xampú normal pot eliminar les escames, però no podrà impedir que se’n continuïn formant. Cal que sigui el metge qui determini quin és el producte més apropiat en cada cas.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...