OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran Diccionari de la llengua catalana

El que cal saber de la dèrmato-miositis

  • La dèrmato-miositis és una malaltia del teixit conjuntiu que provoca alteracions inflamatòries als músculs i la pell.
  • Tot i que de vegades la diagnosi de la malaltia requereix pocs estudis complementaris, no ha de sorprendre que s’efectuïn exploracions diverses, ja que en alguns casos cal investigar la presència d’un càncer que acompanyi la malaltia. Llavors el tractament del càncer pot guarir la dèrmato-miositis.
  • En general, el metge sol·licita estudis, amb periodicitat, per controlar d’una manera adequada el tractament. Així, pot saber quina és l’eficàcia dels medicaments prescrits i establir les modificacions oportunes.
  • Com que en el tractament de la malaltia s’utilitzen medicaments d’acció molt potent, com és ara corticosteroides o immunodepressors, cal que es respectin estrictament les dosificacions prescrites pel metge. En cas contrari, es podrien presentar greus efectes secundaris.
  • És molt important la realització d’exercicis físics, efectuats sota el control d’un fisioterapeuta, per a evitar seqüeles, com retraccions musculars que impedeixin la mobilització. En aquest sentit, la col·laboració dels familiars és rellevant.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...