OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

El que cal saber de la faringitis i l’amigdalitis

  • Són anomenats faringitis una sèrie de trastorns caracteritzats per una inflamació de la mucosa faríngia que sol originar mal de coll.
  • Les faringitis solen ésser degudes a una infecció, causada per algun dels nombrosos gèrmens continguts en l’aire inspirat i els aliments deglutits, que necessàriament han de passar per la faringe.
  • La inflamació faríngia és afavorida per alguns factors com l’aspiració del fum del tabac o vapors irritants, l’abús de begudes alcohòliques i els climes freds, especialment l’exposició a canvis de temperatura sobtats.
  • És habitual que en el curs d’un refredat comú es presenti una faringitis aguda que causa dolor i sensació de sequedat al coll i que sol guarir al cap d’uns cinc dies, sense complicacions.
  • En molts casos, la faringitis aguda és causada per virus, microorganismes que no són sensibles als antibiòtics. Així, mai no s’han d’emprar antibiòtics sense la indicació del metge, ja que si se’n fa un ús inadequat es pot afavorir l’aparició d’infeccions posteriors.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...