OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de la fol·liculitis, el furóncol i l’antrax

  • La fol·liculitis, el furóncol i l’àntrax són alteracions molt relacionades entre si, perquè són causades per una infecció dels fol·licles pilosos que és deguda, en tots els casos, a l’estafilococ daurat (Staphylococcus aureus).
  • És molt important d’efectuar un tractament adequat de la fol·liculitis, encara que pugui semblar una alteració poc important, ja que pot causar el desenvolupament de furóncols o àntraxs que poden ocasionar complicacions greus.
  • Si hom té una fol·liculitis, cal saber els factors que l’han afavorida, com podria ésser un afartament excessiu o l’aplicació sobre la pell de substàncies irritants, ja que caldrà evitar-los a partir d’aquest moment.
  • Mai no s’han de manipular les lesions de fol·liculitis o els furóncols per intentar de buidar el contingut de les pústules. És realment perillós fer-ho, ja que a través de la manipulació es pot estendre la infecció, tant en la mateixa zona com a distància. Cal recordar que, en prémer les lesions, els gèrmens es poden introduir en un vas sanguini i disseminar-se, a través de la sang, a d’altres zones de l’organisme.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...