OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

El que cal saber de la grip

  • La grip és una malaltia infectivocontagiosa d’origen víric, molt freqüent, que sol presentar-se en brots epidèmics durant els mesos freds de l’any, i que sol seguir un curs benigne caracteritzat per febre, sensació de prostració i dolor muscular, cefalea, catarro i tos, símptomes que remeten espontàniament entre 3 i 10 dies.
  • Tot i que la malaltia sol seguir una evolució favorable, en persones grans, malalts pulmonars crònics i persones immunodeprimides pot ocasionar complicacions greus, com ara insuficiència respiratòria. Per això, per tal de prevenir els processos gripals seriosos, es recomana que aquestes persones evitin d’aproximar-se a malalts de grip i que se’ls administri un vaccí antigripal, sempre amb control mèdic.
  • La grip es tracta amb repòs, dieta equilibrada, ingestió abundant de líquids i administració de fàrmacs antipirètics segons prescripció mèdica. L’administració d’antibiòtics no és només ineficaç —perquè no actuen sobre els virus—, sinó que pot arribar a interferir en el tractament d’eventuals complicacions provocades per alguna sobreinfecció bacteriana.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...