OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

El que cal saber de la hiperèmisi gravídica

  • És anomenada hiperèmesi gravídica una complicació de l’embaràs caracteritzada per la sensació de nàusees i vòmits tan intensos que afecten l’estat general de la gestant, de vegades posant en perill la continuació de l’embaràs i la salut de la dona.
  • Si bé és normal que la gestant pateixi nàusees i vòmits, especialment durant els tres primers mesos, cal consultar el metge si els vòmits dificulten l’alimentació i no hi ha increment de pes, ja que aquest és el principal signe d’aparició de la hiperèmesi.
  • Els vòmits se solen reduir repartint l’alimentació en àpats freqüents de poca quantitat, compostos principalment per aliments sòlids o espessos i freds, reduint els aliments líquids o molt calents, i evitant els àpats molt condimentats i el greix.
  • És convenient que la gestant consulti sempre als professionals que l’atenen tots els dubtes que se li presentin sobre el desenvolupament de l’embaràs i el part, ja que moltes vegades la hiperèmesi és deguda a l’ansietat generada pel desconeixement sobre aquestes qüestions.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...