OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

El que cal saber de la hipotensió arterial

  • La hipotensió arterial és una disminució transitòria o permanent de la pressió arterial per sota dels valors considerats normals que, en els adults, i en repòs, no han de baixar dels 90 mm Hg de pressió arterial màxima o sistòlica ni de 60 mm Hg de pressió mínima o diastòlíca.
  • La pressió arterial depèn del volum de sang circulant expulsat pels ventricles cap a les artèries i del grau de dilatació i contracció de les artèries petites i mitjanes. Així, qualsevol circumstància o malaltia que modifiqui els factors anteriorment esmentats pot provocar una hipotensió.
  • Hi ha moltes persones que pateixen d’hipotensió arterial de manera permanent, per bé que en la majoria dels casos no se n’adonen, perquè el trastorn és asimptomàtic o bé provoca solament símptomes lleus, com ara mal de cap, pal·lidesa cutània, sensació de mareigs o vertígens.
  • La pressió arterial pot experimentar una disminució sobtada quan hom s’està molta estona dret, en ambients tancats i concorreguts. En aquests casos, a més d’ajeure el malalt, convé de traslladar-lo de seguida a un lloc més tranquil, fresc i airejat.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...