OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de la limfangitis

  • La limfangitis consisteix en la inflamació dels vasos limfàtics, és a dir, els petits conductes que transporten el líquid que s’acumula en l’espai intercel·lular dels teixits cap a la circulació venosa.
  • La inflamació dels vasos limfàtics és deguda a restabliment de gèrmens al seu interior, com bacteris o fongs, que procedeixen gairebé sempre d’infeccions cutànies de mans o peus, i penetren als teixits a través de ferides, com les degudes a un gratament intens, o bé úlceres.
  • A part de la febre i el malestar general, aquest trastorn es manifesta amb dolor, inflor i envermelliment del membre afectat. També és habitual el dolor i l’engrossiment dels ganglis de la zona.
  • Per tal de prevenir-ne les seqüeles, com ara l’aturada del flux limfàtic i la inflor permanent de l’extremitat, o limfoedema, cal iniciar el tractament tan aviat com sigui possible.
  • L’afecció sol guarir al cap d’uns quants dies, mitjançant l’administració dels antibiòtics adequats. Això no obstant, de vegades esdevé crònica o tendeix a repetir-se, com s’esdevé particularment quan hi ha trastorns

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...