OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de la luxació o dislocació

  • La luxació o dislocació consisteix en el desplaçament de les estructures òssies que formen una articulació, en general com a conseqüència d’un traumatisme.
  • No s’ha d’intentar mai de col·locar a ta posició normal els ossos afectats per una luxació abans d’adreçar-se al metge. Cal tenir en compte que, si es fa de manera incorrecta, es poden lesionar d’altres estructures de la zona en moure l’os i provocar complicacions, com ara hemorràgies, si s’esquinça un vas sanguini, o alteracions neurològiques, si en resulta seccionat un nervi. El comportament més correcte és mantenir l’articulació en la posició en què hagi quedat sense forçar-la i traslladar la persona afectada ràpidament i còmoda en un centre mèdic.
  • Convé que la reducció o restitució dels ossos desplaçats s’efectuï tan aviat com sigui possible. Si es fa en els primers moments, probablement sigui una maniobra senzilla, però al cap d’unes hores la zona està tan infíamada i adolorida que pot caldre aplicar anestèsia general per dur-la a terme.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...