OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran enciclopèdia catalana

El que cal saber de la malaltia celíaca

  • És anomenada malaltia celíaca una afecció intestinal que es caracteritza per la presència d’una sèrie d’alteracions en la mucosa que cobreix l’interior d’aquest òrgan i a conseqüència de les quals es produeix una dificultat en l’absorció de les substàncies nutritives contingudes en l’organisme.
  • Aquest trastorn, que és especialment freqüent en determinades famílies, és degut a una dificultat específica per part de les cèl·lules intestinals en l’absorció del gluten, una proteïna que contenen alguns cereals de gra com el blat, la civada, l’ordi i el sègol i que s’utilitza en l’elaboració dels aliments en conserva.
  • Aquesta malaltia se sol manifestar durant la infantesa, per bé que de vegades afecta els adults i es manifesta sobretot amb diarrees cròniques, pèrdua de pes i de gana i debilitat muscular.
  • L’aspecte dels infants que en són afectats sol ésser característic, i en general es pot observar que la musculatura és escassa, el ventre una mica prominent i les natges planes. Sense tractament, aquests infants solen experimentar també un retard del desenvolupament esquelètic i de l’aparició de la pubertat.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...