OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran enciclopèdia catalana

El que cal saber de la malaltia de Paget

  • La malaltia de Paget és un trastorn dels ossos de causa desconeguda i caracteritzat pel fet que la seva evolució inclou períodes de destrucció del teixit ossi que s’alternen amb d’altres de formació de teixit ossi anormal, la qual cosa provoca deformació i fragilitat dels ossos.
  • Encara que la malaltia afecta el 4% de les persones adultes, en un 90% dels casos no origina símptomes i passa inadvertida. Quan no provoca molèsties i és descoberta casualment en investigar una altra afecció, no cal que se segueixi cap mena de tractament.
  • La malaltia de Paget incrementa la fragilitat dels ossos de manera que, sovint, les persones afectades pateixen fractures. No poden practicar esports violents ni realitzar activitats que afavoreixin els traumatismes, ja que n’hi pot haver prou amb un cop moderat perquè un os alterat es fracturi.
  • Si, malgrat el fet que se segueix la medicació prescrita, els símptomes dolorosos reapareixen, convé consultar el metge novament És possible que un medicament que fins aleshores havia resultat efectiu deixi d’exercir la seva acció beneficiosa i hagi d’ésser canviat per un altre que redueixi les molèsties.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...