OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

El que cal saber de la malaltia fibroquística de la mama

  • La malaltia fibroquística de la mama —anomenada igualment displàsia mamaria, mastitis crònica o mastopatia benigna— és un trastorn caracteritzat pel desenvolupament de diverses alteracions de l’estructura dels teixits mamaris, que origina dolor a la mama i la formació de masses endurides d’una grandària variable a l’interior.
  • La malaltia fibroquística de la mama és extremament comuna, ja que més de la cinquena part de les dones la presenten en algun moment entre la pubertat i la menopausa.
  • L’origen de la malaltia no s’ha determinat clarament, però se sap que és causada per alteracions que cíclicament experimenten les mames al llarg de tota l’etapa reproductora de la dona, des de la pubertat fins a la menopausa.
  • Encara que la malaltia fibroquística de la mama pot millorar amb l’administració d’unes hormones determinades, el tractament només és eficaç i innocu si cada dona rep precisament el tipus d’hormones i les dosis més adequades al seu cas, de manera que sempre cal efectuar-lo sota control mèdic.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...