OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran enciclopèdia catalana

El que cal saber de la malaltia periodòntica

  • La malaltia periodòntica, periodontitis o piorrea, com era anomenada antigament, és un trastorn caracteritzat per un estovament progressiu dels teixits que voregen i fixen les peces dentàries a l’os maxil·lar, que, lliurat a la seva pròpia evolució, mena inexorablement a la caiguda de les dents.
  • Aquest trastorn se sol manifestar, en les fases inicials, amb una sensació de pessigolleig o de tenir un cos estranya l’interior de les genives, que característicament provoca que hom efectuï un moviment de succió amb els llavis, premi les dents o empri escuradents. Quan es presenten aquestes manifestacions és fonamental d’adreçar-se a l’odontòleg i determinar quines són les mesures més adequades per a impedir el desenvolupament de la malaltia, ja que, en cas contrari, continuarà evolucionant fins a provocar la caiguda de les dents.
  • L’hàbit de respirar per la boca, habitual en moltes persones sanes o que pateixen de diversos trastorns crònics de les vies aèries, en assecar la cavitat bucal, predisposa a l’aparició d’una periodontitis.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...