OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

El que cal saber de la pediculosi

  • La pediculosi és una infestació causada per uns tipus determinats de polls que només poden viure com a paràsits de l’ésser humà, xuclant-ne la sang per alimentar-se.
  • Sempre que una persona pateix una pruïja intensa que la fa gratar-se, cal pensar en la possibilitat que pateixi una pediculosi
  • En general, la pediculosi és associada a la manca d’higiene. Encara que això sigui cert, cal tenir en compte que sovint es presenta una pediculosi en persones que en tenen cura, sobretot pel que fa als casos de pediculosi del cap entre els infants i la del pubis entre els adults.
  • Els polls i llurs ous, les llèmenes, poden ésser observats inspeccionant acuradament la zona afectada per la picor. Els polls es veuen com unes crostes clares d’un parell de mil·límetres, adherits als pèls. Les llèmenes constitueixen un petit engrossiment de l’arrel del pèl.
  • Sovint, les persones no experimentades no localitzen els polls ni les llèmenes, potser perquè n’hi ha pocs i no és fàcil d’observar-los a ull nu. Així, quan la coïssor persisteix, cal adreçar-se al metge per tal que en diagnostiqui l’origen.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...