OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

El que cal saber de la peritonitis

  • La peritonitis és un trastorn greu caracteritzat per la inflamació i la infecció del peritoneu, la membrana serosa que cobreix la superfície interna de la cavitat abdominal i la superfície externa de les vísceres contingudes en aquesta cavitat.
  • Si bé en molts casos la peritonitis es presenta en persones aparentment sanes, el més habitual és que es manifesti com a conseqüència de diversos trastorns —apendicitis, colecistitis, processos infecciosos de les trompes uterines o diverticulosi—. En definitiva, la peritonitis és una complicació comuna a nombroses alteracions.
  • Les manifestacions més característiques, que es presenten gairebé sempre de manera sobtada, en qüestió d’algunes hores, inclouen dolor abdominal intens, contracció involuntària de la musculatura de l’abdomen, vòmits i progressiva distensió de la cavitat abdominal. Quan es presenten aquests símptomes, és molt important de recórrer a una assistència mèdica immediata, ja que si la peritonitis no és tractada oportunament pot originar processos infecciosos molt greus o bé comportar un estat de xoc que sigui causa de mort.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...