OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de la pitiriasi versicolor

  • La pitiriasi versicolor és una infecció cutània deguda al fong Pityrosporum orbiculare, que provoca taques en la pell de color variable, de blanquinós a marró, especialment en la part superior del tronc.
  • De vegades, les solucions de sulfur de seleni que s’utilitzen en el tractament de la malaltia provoquen una irritació de la pell. Si és intensa, cal eliminar la solució mitjançant una rentada acurada i no tornar-la a aplicar fins que no s’hagi comentat amb el metge. En alguns casos, després d’uns dies d’haver suspès el tractament, és possible d’utilitzar altra vegada el fàrmac sense problemes. Si la irritació cutània ha estat molt intensa, el metge podrà receptar d’altres productes que seran igualment eficaços per a tractar l’afecció.
  • Les persones que són susceptibles a la pitiriasi versicolor han d’utilitzar roba de cotó o fibres naturals i evitar les sintètiques, que alteren la transpiració normal de la pell i creen les condicions d’humitat favorables al desenvolupament del fong.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...