OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

El que cal saber de la presbícia

  • La presbícia és un defecte de la refracció ocular degut a una disminució progressiva de la capacitat de l’ull per a enfocar els objectes propers, que es manifesta amb una visió propera borrosa,
  • El defecte visual apareix a conseqüència dels canvis que normalment experimenta la lent de l’ull, el cristal·lí, amb el pas dels anys, de manera que constitueix una alteració molt generalitzada. Si bé la dificultat de veure-hi de prop amb nitidesa acostuma a presentar-se cap a quaranta anys, també ho pot fer abans o, més estranyament, després.
  • Cal corregir el defecte amb l’ús d’ulleres quan hom desenvolupa activitats, com ara llegir, escriure o cosir, que requereixen una visió propera. En cas contrari, s’exigeix un esforç elevat a les estructures oculars que pot ocasionar mal de cap,llagrimeig o inflor de les parpelles.
  • El defecte visual s’accentua de manera progressiva, i per això els vidres correctors que en un moment donat eren eficaços amb el temps poden deixar d’ésser-ho. Així, convé de realitzar un examen visual periòdic, per exemple cada dos anys, per a adequar la graduació de les ulleres.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...