OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

El que cal saber de la psoriasi

  • La psoriasi és una malaltia crònica de la pell, de causa desconeguda, que es caracteritza per la formació de pàpules o plaques vermelloses ben delimitades i cobertes d’escames blanquinoses que se’n desprenen.
  • Tot i que hom ha detectat una predisposició hereditària a patir la malaltia, per tal que es desencadeni cal que actuïn diversos factors, alguns dels quals és possible d’evitar. Per exemple, les infeccions de les vies respiratòries, sobretot quan no s’hi aplica un tractament immediat; un consum d’alcohol excessiu, els traumatismes, les cremades o les irritacions de la pell i les situacions d’estrès.
  • És recomanable prendre el sol, perquè les radiacions ultraviolades milloren les lesions psoriàsiques. Les exposicions al sol, però, han de ser moderades, perquè si es produeixen cremades es podria desencadenar una agudització de la malaltia. Cal aplicar el mateix criteri a les sessions de radiacions ultraviolades d’ona llarga o PUVA, que han d’ésser efectuades amb un control mèdic estricte.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...