OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de la púrpura trombocitopènica idiopàtica

  • La púrpura trombocitopènica idiopàtica constitueix una alteració d’origen desconegut que es caracteritza per una destrucció anormal de les plaquetes sanguínies i l’aparició consegüent d’hemorràgies, cosa que suposa el defecte de les cèl·lules que participen activament en l’hemostàsia.
  • Els símptomes de la malaltia, com també l’evolució que segueix, són molt variables. Normalment, té una evolució aguda de poques setmanes de durada quan afecta infants, mentre que és crònica en els adults i causa hemorràgies de major o menor gravetat.
  • Aquesta malaltia es pot resoldre mitjançant l’administració de determinats medicaments que actuen inhibint l’elaboració d’uns anticossos que ataquen les plaquetes i en propicien la destrucció. Tanmateix, l’èxit d’aquest tractament és inconstant, i només soluciona l’alteració en un 20% dels casos.
  • Moltes vegades es recorre a una intervenció quirúrgica: l’extirpació de la melsa, òrgan que pot ésser responsable de la destrucció exagerada de plaquetes. Així es resol la situació en la meitat dels casos, i, d’altra banda, la manca de la melsa no comporta cap trastorn per a l’organisme.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...