OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de la ràbia

  • La ràbia, o hidrofòbia, és una malaltia infecciosa d’origen víric, que evoluciona amb irritació del sistema nerviós central, seguida de paràlisi Sense un tractament oportú, causa la mort en gairebé tots els casos.
  • Els animals infectats amb el virus de la ràbia desenvolupen una malaltia molt semblant a la dels humans, i en les seves secrecions salivals hi ha grans quantitats d’aquest virus, de manera que, en mossegar altres animals, o persones, els el poden transmetre.
  • La ràbia sol produir-se després de la mossegada de gossos o gats rabiosos. Tanmateix, de vegades es produeix per mossegada de vaques, cavalls, llops, guineus o rates-penades, sempre que estiguin infectats.
  • Com que és possible que en el nostre medi hi hagi rates-penades infectades, és important, si se’n troba alguna que sembli malalta, de no tocar-la i que se n’informi a les autoritats sanitàries.
  • En cas de mossegada de gos, tot i que és molt important localitzar-lo per a comprovar si està infectat pel virus de la ràbia, no se l’ha d’intentar atrapar sense les precaucions oportunes, perquè en cas contrari s’està exposat a un nou atac de l’animal.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...