OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de la sarna

  • La sarna és una malaltia cutània contagiosa produïda per un petit àcar, el Sarcoptes scabiei, que excava túnels en la pell per tal de pondre-hi els ous, la qual cosa causa una coïssor intensa.
  • És possible de detectar la sarna en observar uns solcs petits i prims a sota la pell. Però no sempre és fàcil de veure’ls, perquè poden estar dissimulats per les lesions que origina una rascada a la pell. Per tant, quan es presenti una picor persistent, cal adreçar-se al metge per tal que estableixi la diagnosi després d’un examen detallat.
  • Cal respectar de manera estricta les pautes de tractament que indica el metge, les quals varien segons el medicament que s’hagi receptat. De vegades, després de les aplicacions indicades, hom manté la sensació de coïssor a causa d’una reacció al·lèrgica produïda pels àcars, encara que els medicaments ja els hagin eliminats. És un error continuar les aplicacions, perquè els medicaments poden causar una dermatitis irritativa. Si la coïssor continua, caldrà consultar-ho al metge, i mai no és aconsellable de continuar el tractament per decisió pròpia.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...