OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de la síncope

  • La síncope, anomenada popularment desmai, consisteix en una pèrdua de la consciència transitòria que, en general, no es prolonga més d’uns minuts o uns segons, i que gairebé sempre és deguda a una disminució del flux sanguini cerebral.
  • Les causes d’aquest trastorn solen ésser poc importants: alteracions fucionals del sistema nerviós autònom o de la pressió arterial. Així, és habitual que afecti persones sanes, a causa d’una resposta exagerada del sistema nerviós que regula la pressió arterial davant emocions intenses, estats d’ansietat o por. És típic, per exemple, la síncope davant la visió de l’extracció de sang pròpia o d’una injecció.
  • L’aparició d’una síncope s’afavoreix quan hom s’està dret molta estona en ambients tancats, amb força calor i l’aire enrarit.
  • Sovint, la pèrdua de consciència és precedida per una sèrie de manifestacions anomenades en conjunt presíncope i que popularment s’anomenen esvaniment. Així, es presenta sensació de mareig, pal·lidesa, debilitat muscular, sudació, pèrdua de l’equilibri i un cert grau d’obnubilació mental.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...