OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de la síndrome de Down

  • És denominada síndrome de Down, o trisomia 21, una alteració cromosòmica que comporta uns trets físics característics, retard en el creixement, hipotonia muscular i un cert grau d’endarreriment mental.
  • La síndrome de Down és molt freqüent, ja que per terme mitjà es presenta en 1 de cada 600 nadons. Això no obstant, hi ha una íntima relació entre la síndrome de Down i l'edat materna, i la freqüència del trastorn augmenta considerablement en el cas de mares majors de 35 anys.
  • El naixement d’un infant amb síndrome de Down sol trasbalsar els pares i els familiars, fonamentalment per la incertesa que els planteja el futur del nen i les possibilitats que tindrà de dur una vida normal. Lamentablement, el desconeixement de la qüestió és tan profund entre la població, i fins i tot entre la classe mèdica, que molt possiblement només es trobaran arguments desesperançadors. Per això, el més convenient és desatendre les consideracions basades en un pretès coneixement i adreçar-se a algun centre especialitzat, on hom obtindrà una informació fidedigna, i molt més positiva.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...