OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de la síndrome de l’intestí irritable

  • La síndrome de l’intestí irritable, anomenat també còlon irritable, és un trastorn molt freqüent caracterizat per una alteració en el ritme amb què es contreuen les vísceres del tub digestiu i ocasiónat per una resposta inadequada, per part del sistema nerviós autònom, a les situacions de tensió emocional.
  • La malaltia se sol presentar abans de trenta anys d’edat i es manifesta bàsicament amb dolor abdominal, restrenyiment, diarrea, i pesadesa abdominal després dels àpats, que tendeixen a aparèixer periòdicament al llarg de gairebé tota la vida.
  • Aquest trastorn no és degut a cap lesió o alteració anatòmica en el tub digestiu sinó que es considera d’origen funcional, és a dir que és causat simplement per una anomalia en l’activitat de l’aparell digestiu. La comprensió d’aquest fet per part del pacient és fonamental, ja que habitualment té tendència a creure que pateix alguna malaltia greu de l’aparell digestiu, la qual cosa augmenta l’ansietat i, per tant, n’agreuja la simptomatologia.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...