OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de la tiroïditis

  • És anomenada tiroïditis la inflamació de la tiroide, que pot ésser provocada per causes molt diverses i donar lloc a diverses manifestacions que evolucionen de manera molt diferent en cada tipus.
  • La tiroïditis infecciosa, poc freqüent, és causada pel desenvolupament de gèrmens a la tiroide. Aquest trastorn origina una sobtada inflamació de la glàndula, acompanyada de febre i malestar general, se soluciona amb l’administració d’antibiòtics i estranyament comporta seqüeles.
  • La tiroïditis de De Quervain, possiblement causada per una infecció viral, presenta una evolució molt favorable perquè guareix espontàniament entre quatre i sis setmanes a partir de l’inici i no deixa seqüeles.
  • La tiroïditis de Hashimoto presenta una evolució crònica que provoca un engrossiment de la tiroide lent i progressiu, visible com un goll o engrossiment al coll, i a la llarga produeix una fallada en la funció de l’òrgan i origina hipotiroïdisme.
  • Si la tiroide inflamada comprimeix les estructures adjacents, de vegades cal recórrer a la cirurgia, per bé que aquesta possibilitat és poc freqüent.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...