OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de la tuberculosi

  • La tuberculosi és una malaltia infectivocontagiosa encara freqüent, deguda al bacteri Mycobacterium tuberculosis o bacil de Koch, que afecta especialment els pulmons, però que també pot comprometre d’altres òrgans, com ara els ronyons, les glàndules suprarenals, els ossos o l’intestí, i que, en general, evoluciona de manera crònica.
  • Al nostre medi, el contagi de la tuberculosi es produeix en inhalar les secrecions respiratòries contaminades de malalts de tuberculosi pulmonar no tractada —sovint ignorada—, o bé que han iniciat el tractament en les dues darreres setmanes, o bé que no el segueixen correctament Tanmateix, però, en països subdesenvolupats, també és freqüent el contagi després de la ingestió de llet no pasteuritzada, ja que alguns dels bacils responsables d’aquest trastorn també infecten els bòvids.
  • La majoria de les persones que entren en contacte amb el bacil de Koch no desenvolupen la malaltia, ja que cal que ingressin a l’organisme nombrosos bacils o, també, que el pacient no es trobi en un bon estat físic. De totes maneres, però, la tuberculosi pot afectar igualment persones sanes.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...