OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de la tuberculosi pulmonar

  • La tuberculosi pulmonar, anomenada també antigament tisi o fímia, és la forma de presentació més comuna de la tuberculosi, malaltia infecciosa causada pel bacil de Koch o Mycobacterium tuberculosis.
  • Si bé la tuberculosi pulmonar ha estat una causa important de mortalitat abans de l’aparició dels antibiòtics, actualment aquesta malaltia es pot guarir del tot si es tracta de la manera adequada.
  • La tuberculosi pulmonar es contagia habitualment a través de les gotetes de saliva expel·lides en parlar o tossir per una persona que pateix de la malaltia i que no efectua encara cap tractament o bé l’acaba de començar.
  • Per tal d’evitar el contagi de la tuberculosi pulmonar, pot ésser útil que les persones que pateixen d’aquesta malaltia es tapin la boca amb una màscara quan estiguin amb altres persones durant el primer període de tractament. Tanmateix, però, aquesta precaució és innecessària quan el tractament ja ha començat a ésser efectiu, en general al cap d’unes dues setmanes d’haver-lo iniciat, ja que la persona que n’és afectada no expel·leix amb la saliva microorganismes actius.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...