OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de l’alopècia o calvície

  • L’alopècia o calvície consisteix en la pèrdua de cabells. Pot ésser de diversos tipus, segons la causa, però la presentació més habitual és la calvície comuna, deguda a una predisposició hereditària. Aquest tipus de calvície, en un grau variable, es presenta en la majoria dels homes adults.
  • La calvície comuna se sol iniciar en la regió frontal i de vegades la coroneta. És possible que es limiti a aquestes zones, però sovint s’estén progressivament amb l’edat a d’altres zones del cuir cabellut.
  • Una caiguda de cabells regular no ha d’ésser causa de preocupació. En totes les persones, el pèl es renova constantment i és habitual que, quan hom es pentina, es desprenguin entre cinquanta cabells i cent cada dia.
  • L’alopècia areata consisteix en una pèrdua sobtada de cabells, circumscrita a una o diverses àrees arrodonides o ovalades, l’origen de les quals és poc conegut. Gairebé en la meitat dels casos, al cap d’un temps, el pèl torna a créixer espontàniament, tot i que de vegades pot trigar anys a fer-ho.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...