OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de l’erisipela

  • L’erisipela és una infecció de la pell causada per bacteris del grup dels estreptococs. Els símptomes són característics: una placa vermella ben delimitada en la pell, acompanyada de manifestacions generals, com febre alta, pèrdua de la gana i postració.
  • De seguida que es presenten les primeres manifestacions, cal adreçar-se al metge. Amb el tractament antibiòtic adequat, l’erisipela guareix ràpidament.
  • Sense el tractament, l’erisipela pot presentar una evolució molt greu. Com més precoç sigui el tractament, més efectiu serà.
  • La lesió no ha d’ésser manipulada, perquè es pot produir un abscés cutani que, en guarir, deixarà una cicatriu.
  • Si la lesió es localitza en zones laxes de la pell, com ara les parpelles o els llavis, s’origina una gran inflamació. De vegades, la parpella és tan inflada que el malalt no pot obrir l’ull. Això no ha d’ésser causa de preocupació, perquè la inflamació decreixerà sense haver alterat les estructures oculars.
  • Quan la infecció afecta una cama, convé de mantenir el membre en una posició que l’elevi, perquè d’aquesta manera hom afavoreix el drenatge limfàtic i es redueix la tumefacció.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...