OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

El que cal saber de l’eritema nodós

  • L’eritema nodós és una inflamació de les parets de teixit conjuntiu que separen els lòbuls de greix subcutani, caracteritzada per l’erupció de nòduls vermellosos i dolorosos, i que es localitza en general en la cara anterior de les cames. És deguda a un mecanisme immunològic poc conegut, habitualment desencadenat per unes malalties determinades o l’administració d’uns medicaments concrets.
  • Les lesions pròpies de l’eritema nodós guareixen al cap d’unes tres setmanes a sis, i no provoquen complicacions. Això no obstant, com que l’erupció sol anar acompanyada de símptomes generals, com ara febre, debilitat o dolors articulars, cal fer repòs i administrar medicaments que minvin el dolor i la Inflamació.
  • No és estrany que, quan hom procedeix a establir la diagnosi de la malaltia, s’efectuïn proves diverses, com ara anàlisis o radiografies. Així, és possible de detectar alguna malaltia que podria ésser el factor desencadenant de l’erupció i que caldrà tractar per tal d’evitar la reaparició de les manifestacions.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...