OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de les afeccions de la vàlvula mitral

  • Les afeccions de la vàlvula mitral o valvulopaties mitrals són un conjunt de malalties caracteritzades per l’existència de lesions en la vàlvula que obre i tanca el pas de la sang des de l’aurícula esquerra fins al ventricle d’aquest mateix cantó.
  • La causa més freqüent de lesions en la vàlvula mitral és la febre reumàtica, una alteració autoimmune desencadenada per una infecció del bacteri estreptococ betahemolítíc. Si bé aquesta alteració sol aparèixer durant l’adolescència, les lesions cardíaques que provoca es van desenvolupant progressivament al llarg de deu anys o vint, durant els quals la malaltia roman en general asimptomàtica. D’altres causes de valvulopatia mitral són l’endocardítis bacteriana, la malaltia coronària i les malformacions valvulars congènites.
  • Hi ha dos tipus de valvulopatia mitral. En l’estenosi o estretor mitral, l’orifici valvular es troba reduït i la vàlvula s’obre amb dificultat. La insuficiència mitral és el cas contrari: l’orifici valvular es troba dilatat i les valves no es tanquen correctament. De vegades coexisteixen ambdós trastorns.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...