OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran enciclopèdia catalana

El que cal saber de les berrugues

  • Les berrugues són petites tumoracions de l’epidermis causades per una infecció vírica que poden presentar formes i grandàries diverses, però que tenen un origen comú.
  • Les berrugues són molt contagioses, tant per contacte directe com per mitjà d’objectes o roba que hagin estat en contacte amb les lesions. És molt habitual que la persona afectada es contagiï d’altres zones del cos o que les transmeti a les persones amb qui conviu.
  • Com que les berrugues tendeixen a desaparèixer espontàniament després d’un període d’evolució molt variable, sovint hom no hi aplica tractament mentre no causin molèsties ni efectes antiestètics.
  • Hi ha un tipus de berrugues, els condilomes acuminats o berrugues venèries, que es transmet a través de les relacions sexuals. Aquest tipus de presentació requereix tractament, ja que es contagia amb molta facilitat. D’altra banda, quan evolucionen sense tractament durant molt de temps poden predisposar a l’aparició d’un càncer genital.
  • Sempre és convenient que el metge estableixi la diagnosi, ja que de vegades les berrugues són confoses amb d’altres tumoracions que requereixen algun tipus de tractament específic.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...