OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de l’osteomalàcia i el raquitisme

  • El raquitisme i l’osteomalàcia són trastorns del metabolisme ossi causats pel dèficit de vitamina D que ocasiona una mineralització inadequada dels ossos. Aquesta alteració és anomenada raquitisme quan es dóna en infants i osteomalàcia quan es presenta en adults.
  • La vitamina D es pot obtenir de la dieta, en aliments com el fetge de vedella, els ous, la llet, la mantega i el formatge. La llet i la margarina enriquides artificialment poden cobrir les necessitats dels infants.
  • La vitamina D es pot obtenir de la mateixa pell, on hi ha una provitamina que es transforma en vitamina D per l’acció dels raigs ultraviolats del sol. Així, una manera efectiva de prevenir el raquitisme és fer que els infants juguin a l’aire lliure.
  • A les grans ciutats, on els infants, en general, s’estan molt a casa, es pot presentar raquitisme per manca d’exposició al sol. Com que els raigs ultraviolats no travessen els vidres de les finestres, la llum solar rebuda d’aquesta manera no és útil per a la prevenció del raquitisme.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...