OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de l’osteomielitis

  • L’osteomielitis és una infecció de l’os i la medul·la òssia. Pot ésser causada per diversos gèrmens. El més habitual és l’estafilococ daurat (Staphylococcus aureus).
  • Entre els infants, la presentació més freqüent de la malaltia és l’osteomielitis hematògena aguda, en la qual es produeix la infecció dels ossos del membre inferior, com el fèmur i la tíbia, i que es manifesta amb l’aparició d’un dolor molt intens acompanyat de febre elevada.
  • En els adults, la variant més habitual és l’osteomielitis vertebral, que ocasiona dolors a l’esquena, al començament lleus i esporàdics, i més endavant intensos i persistents.
  • És molt important consultar ben aviat el metge quan es presenten símptomes propis de l’osteomielitis, perquè l’eficàcia del tractament està en relació amb la precocitat amb què s’aplica.
  • La immobilització del membre afectat, tot i que és molesta, és imprescindible en el tractament. Així, se sol enguixar l’extremitat durant llargs períodes, però de seguida que la infecció és controlada en convé una mobilització precoç, per tal de prevenir que s’hi produeixin rigidesa articular o atròfia muscular.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...