OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de l’osteoporosi

  • L’osteoporosi és el trastorn més habitual del metabolisme ossi. Consisteix en una disminució de la densitat del teixit de l’os, a causa de la qual els ossos esdevenen més fràgils.
  • La disminució de la densitat òssia ès un procés fisiològic que es presenta de manera natural amb el pas dels anys. Només és considerada una malaltia quan provoca manifestacions, com ara dolor o fractures. Si es descobreix casualment en efectuar estudis per a d’altres malalties, no cal aplicar-hi tractament si no genera símptomes.
  • Durant el tractament de l’osteoporosi, cal que hom segueixi una dieta rica en calci. En general, totes les persones grans haurien de beure com a mínim dos gots de llet cada dia. Si presenten intolerància gastro-intestinal als productes lactis, cal administrar suplements de calci amb injeccions.
  • No convé que les persones afectades per aquesta malaltia reposin gaire temps seguit, perquè la immobilitat prolongada pot agreujar notablement la malaltia. En canvi, és molt recomanable que facin alguna mena d’exercici, com ara una passejada diària.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...