OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran enciclopèdia catalana

El que cal saber de l’úlcera pèptica

  • L’úlcera pèptica, o úlcera gastro-duodenal, constitueix una lesió de tipus erosiu que es localitza a la capa mucosa que cobreix l’interior de l’estómac i el duodè i que és deguda a l’acció corrosiva del suc gàstric. Quan el trastorn es localitza a l’estómac, és anomenat úlcera gàstrica; quan ho fa al duodè, úlcera duodenal.
  • La lesió ulcerosa sol cicatritzar al cap d’algunes setmanes d’haver aparegut, però en general tendeix a reaparèixer i cicatritzar periòdicament, de manera que és considerada un trastorn crònic. En aquest cas, és característic que s’alternin períodes simptomàtics o brots ulcerosos amb períodes de normalitat.
  • Els símptomes més característics del brot ulcerós són dolor, localitzat a la part superior de l’abdomen, i acidesa, que es percep com una sensació de cremor que puja des de l’estómac cap a l’esòfag. Aquests símptomes poden manifestar-se en altres trastorns, però característicament, en el cas d’una úlcera pèptica, cedeixen amb la ingestió d’aliments o de substàncies alcalines, com ara llet o medicaments antiàcids.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...