OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Història natural dels Països Catalans

El que cal saber del càncer d’esòfag

  • Es anomenada càncer d’esòfag la proliferació d’un grup de cèl·lules anormals originàries de l’esòfag que es reprodueixen ràpidament i formen una massa o tumor que, en absència de tractament adequat, tendeix, d’una banda, a envair els teixits veïns i infiltrar-s’hi i, de l’altra, a originar mestàstasis o tumors secundaris en altres òrgans.
  • Cal tenir en compte que el càncer d’esòfag és el tercer en freqüència entre els tumors malignes de l’aparell digestiu i se sol manifestar entre 40 anys i 70, sobretot en persones de sexe masculí, alcohòlics i grans fumadors.
  • Les lesions ocasionades per la ingestió accidental de substàncies càustiques, com és ara el lleixiu, constitueixen un antecedent freqüent de càncer d’esòfag, fins i tot quan s’esdevenen durant la infantesa i posteriorment ja han estat oblidades. Així, en aquests casos considerats d’alt risc, hom recomana que la persona afectada se sotmeti a controls periòdics per tal de poder detectar precoçment una malignització eventual de les lesions residuals i procedir, si convé, al tractament adequat.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...