OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber del desenvolupament del part normal

  • El part és un procés fisiològic que se sol desenvolupar sense trastorns, però per a garantir el màxim de seguretat és molt convenient que s’hagi seguit un control mèdic adequat de l’embaràs, haver efectuat una preparació per al part i que aquest tingui lloc en un centre sanitari preparat per a solucionaries complicacions que eventualment es puguin presentar amb els procediments mèdics necessaris.
  • Quan l’embaràs arriba a la fi es produeix l’encaixament del fetus, que la dona pot notar perquè davalla la part més alta del ventre, pot respirar millor i es redueixen els moviments del fetus. També és probable que senti molèsties urinàries, especialment la sensació d’haver d’orinar molt sovint.
  • En els dies previs al part se solen presentar sovint contraccions uterines que es diferencien de les contraccions del part perquè es presenten sobretot quan la dona se sent cansada, es manifesten a intervals irregulars i la seva intensitat no s’incrementa sinó que es manté sempre més o menys la mateixa.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...