OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber del despreniment prematur de la placenta

  • El despreniment prematur de la placenta és una complicació de l’embaràs que consisteix en la separació de la placenta de la paret uterina abans del moment oportú, en el part, la qual cosa sol causar hemorràgies vaginals i, de vegades, complicacions greus tant en la dona com en el fetus.
  • No es coneixen les causes d’aquesta complicació, però la incidència que presenta és especialment elevada quan es dóna algun factor que pot alterar els vasos sanguinis, com ara tabaquisme, hipercolesterolèmia, hipertensió arterial, diabetis mellitus o glomerulonefritis crònica. Així, les gestants que tinguin algun d’aquests factors de risc han d’intentar de controlar-los i adreçar-se al metge davant de qualsevol anomalia.
  • SI una gestant presenta una hemorràgia vaginal durant el tercer trimestre de l’embaràs, cal que s’adreci a un centre hospitalari perquè en determini l’origen, ja que en el cas que sigui deguda a un despreniment prematur de la placenta cal efectuar de seguida el tractament adequat per a evitar complicacions greus.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...