OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran enciclopèdia catalana

El que cal saber del lupus eritematós sistèmic

  • El lupus eritematós sistèmic és una malaltia del teixit conjuntiu, de causa desconeguda, que afecta sobretot dones joves tot ocasionant lesions en diversos òrgans com la pell, les articulacions, els pulmons o d’altres òrgans interns.
  • La malaltia és d’evolució prolongada, i s’hi alternen períodes d’exacerbacions en els quals es poden presentar un gran nombre de símptomes, amb èpoques de calma en què no es presenten molèsties en general. No és estrany, doncs, que amb aquesta evolució tan peculiar calgui de vegades un temps d’observació molt prolongat per a efectuar-ne la diagnosi, ni tampoc no ho és que es confongui amb una altra malaltia.
  • El repòs és fonamental per a atenuar-ne els símptomes i prevenir-ne les exacerbacions. Així, es recomana als malalts que mantinguin un descans nocturn de deu o onze hores i que facin la migdiada.
  • Pel fet que les radiacions ultraviolades del sol poden desencadenar un brot de la malaltia, cal evitar exposicions prolongades al sol. En tot cas, és necessari usar filtres solars apropiats per a evitar la radiació ultraviolada si es prenen banys de sol.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...