OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran enciclopèdia catalana

El que cal saber del peu pla

  • El peu pla és un defecte del peu que consisteix en una disminució de l’altura de la volta plantar i en la desviació del taló cap enfora.
  • Igualment, el peu pla és un trastorn músculo-esquelètic molt habitual. Probablement, hi ha una predisposició a ésser-ne afectat en el conjunt dels éssers humans, perquè els peus no s’han adaptat del tot encara al bipedisme. A més d’aquesta predisposició general, les causes més freqüents són la laxitud excessiva dels lligaments del peu i la debilitat dels músculs de la cama i el peu.
  • En una gran majoria de casos, el peu pla no comporta molèsties acusades. Els símptomes, però, depenen de la causa que l’ha generat i del temps d’evolució del trastorn. En els infants, els símptomes es redueixen habitualment a una molèstia en caminar, una coixesa lleu o la presència de les deformacions característiques del peu. En els adults, el símptoma més freqüent és el dolor. De vegades, es poden presentar desviacions de la columna vertebral causades per l’alteració mecànica de l’estàtica que el peu pla implica.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...