OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber del prolapse genital

  • Els prolapses genitals femenins constitueixen un grup de trastorns deguts a una debilitat de la fixació dels òrgans continguts en la pelvis, caracteritzats per la protrusió anòmala en la vagina d’algun d’aquests òrgans, com l’úter, la bufeta urinària o el recte.
  • Hom diferencia diversos prolapses genitals segons els òrgans que en són afectats: el prolapse uterí, en què l’úter davalla i produeix en major o menor grau per l’interior de la vagina; l’hèrnia vaginal anterior, o cistocele, en què davalla un sector de la paret vaginal i una porció de la bufeta urinària, i l’hèrnia vaginal posterior, o rectocele, en què davalla un sector de la paret vaginal i una porció del recte.
  • Els prolapses solen afectar dones que s’hi troben especialment predisposades, que tenen una debilitat constitucional en els músculs i els lligaments que mantenen en llur posició els òrgans pèlvics. Tanmateix, però, en general es produeixen quan hi actua algun altre factor, com ara els embarassos i els parts, que causen modificacions en aquestes estructures.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...