OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

El que cal saber del pulmó de criador de coloms i del pulmó de granger

  • El pulmó de criador de coloms o d’ocells i el pulmó de granger són malalties pulmonars d’origen al·lèrgic provocades per la inhalació de partícules procedents, respectivament, dels excrements o el cos de determinats ocells —periquitos o coloms, per exemple— i de fongs desenvolupats al fenc florit.
  • Les persones que tenen ocells a casa han de consultar el metge posat cas que presentin dificultat respiratòria i tos, per bé que siguin de poca intensitat, ja que poden patir d’aquesta afecció anomenada pulmó de criador de coloms o d’ocells.
  • En general, els símptomes del pulmó de criador de coloms o d’ocells s’agreugen unes quantes hores després d’haver alimentat els animals o haver-ne netejat la gàbia, i la persona que n’és afectada presenta febre, dificultat respiratòria, dolor al pit i tos durant unes deu hores o dotze. Si no eviten el contacte amb els ocells, les persones que tenen aquesta alteració poden arribar a patir d’una fibrosi pulmonar amb lesions irreversibles, que causa una insuficiència respiratòria greu.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...